Kerk weer open met ingang van 13 juni!

Eindelijk is het zover. Het Breed Moderamen heeft besloten om met ingang van 13 juni a.s. weer fysieke kerkdiensten te gaan houden in de Pancratiuskerk en de Nicolaaskerk.
De 1,5 meter afstand blijft en het mondkapje bij het in- en uitgaan. Ook wordt iedereen van tevoren geregistreerd en de aanwijzingen van de koster moeten worden gevolgd.

We zijn ontzettend blij dat het begin er weer is. Eindelijk kunnen we elkaar in de kerk weer ontmoeten, maar we houden nog afstand.

Ook mogen we weer zingen, maar wel op ingetogen wijze, waarbij een persoon het zangvolume niet laat uitstijgen boven de geluidssterkte van normaal spreken.

"De werkgroep zingen geeft aan dat u bij 'beperkte tijd' moet denken aan maximaal twee coupletten in een kerkdienst. Bij voorkeur aan het einde van de kerkdienst. Dit in verband met de verspreiding van aerosolen en de mogelijkheid om direct te ventileren."

Kerkelijk werker

De gezamenlijke kerkenraad van Diever en Dwingeloo heeft besloten om een kerkelijk werker aan te stellen voor 8 uur per week voor de duur van 4 jaar. De kerkelijk werker zal, in nauw overleg met en ter ondersteuning van ds. Bargerbos, voor de helft worden aangesteld voor een pastorale taak. Het andere deel van de werkzaamheden zal bestaan uit het samen met de diakenen vorm en inhoud geven aan een op te zetten diaconaal project rond het thema “eenzaamheid”. De vacature zal worden aangekondigd via de gebruikelijke kanalen zoals de websites van beide gemeenten en van de PKN, en in verschillende bladen. Wij hopen op korte termijn een passende kandidaat voor deze dankbare functie te mogen verwelkomen.

Commissie kerkelijk werker

Presentatie bouwplannen en restauratie Nicolaaskerk Dwingeloo.

Veel mensen vragen hoe het staat met de bouwplannen. Graag hadden we dit op een avond met alle kerkleden aan u willen voorleggen in de Nicolaaskerk. Ook overige inwoners van het dorp waren welkom geweest op een presentatieavond. Edoch, het coronavirus en de maatregelen die daar mee te maken hebben gaven ons geen mogelijkheid om dit te gaan organiseren. De bouwcommissie van de Nicolaaskerk wil toch graag de plannen met u delen.  Om u op de hoogte te brengen hebben we een digitale presentatie gemaakt. Onze architect zal u laten zien en vertellen hoe de restauratie, inrichting en verbouw van het kerkgebouw eruit gaat zien.

Vanaf 10 maart kunt u via www.Kerkdienstgemist.nl   de presentatie zien.

Ook op de website van de Stichting Sint Nicolaaskerk Dwingeloo www.sintnicolaaskerk.nl  kunt u dit filmpje gaan bekijken.

Binnenkort zal er ook in de media aandacht voor onze plannen komen.

De commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de kerkenraad, college van kerkrentmeesters en de Stichting Sint Nicolaaskerk. Leden van de bouwcommissie: Roelof Bolding, Jacomijn Coumou, Coby Janssens, Arie de Muij, Gert Jan van Muijen en George de Roo.