Kerkelijk werker

De kerkenraden van Diever en Dwingeloo hebben aan een sollicitatiecommissie de opdracht gegeven om tot de voordracht van een kandidaat kerkelijk werker te komen.

Met enthousiasme heeft de sollicitatiecommissie daar invulling aan gegeven. Zij heeft unaniem besloten voor deze kandidatuur mevr. Lieke Versluis voor te dragen.
De kerkenraden zijn blij dat nu invulling is gegeven aan de 8 uur die voor dit project van 4 jaar zijn gereserveerd.

Lieke Versluis is 62 jaar, en is voor twee dagen werkzaam als kerkelijk werker in Balk.
Per 1 februari zal zij in onze gemeenten beginnen en ondersteunt hier dan het diaconale en pastorale werk. Vrij snel na haar start zal zij worden bevestigd in het ambt van ouderling-kerkelijk werker.

De gezamenlijke kerkenraad maakt dit aan de gemeenten bekend om goedkeuring te verkrijgen met het oog op de bevestiging van Lieke Versluis tot ambstdrager.

Bij dit heugelijke nieuws hoort ook de opmerking dat bezwaren tegen de gevolgde verkiezingsprocedure kunnen worden ingebracht. Deze dienen uiterlijk één week na deze bekendmaking schriftelijk en ondertekend bij de kerkenraden te worden ingediend.

Dit bericht wordt ook afgekondigd in de kerkdienst van zondagmorgen 16 januari 2022

Verbouw, nieuwbouw en restauratie Nicolaaskerk gaat beginnen.

Eindelijk na een lange periode van plannen maken, vergaderen van de bouwcommissie met architect Gerard Brouwer van bureau voor architectuur en restauratie Kijlstra-Brouwer uit Beetsterzwaag, gaat de verbouwing van start. Andere belangrijke partijen zijn de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en gemeente Westerveld. Alles is in een stroomversnelling gekomen eind van dit jaar vlak voor de kerstdagen. Maandag 10 januari is al door Mense Ruiters Orgelmakers begonnen om eerst het orgel stofdicht in te pakken. Tijdens de bouw mag er beslist geen stof in komen.

Met een aantal vrijwilligers zijn we inmiddels begonnen om de kerk te ontruimen, zodat de aannemer aan de slag kan. Alle banken moeten uit de kerk verwijderd worden, een deel gaat weer gebruikt worden in een andere opstelling. Ook zullen verschillende panelen worden gebruikt in de nieuwe aanbouw. Een bouwbord met namen van alle betrokkenen, en niet onbelangrijk, de bijdrage van verschillende fondsen, zal binnenkort geplaatst worden.

Wij hopen dat het werk aan de vernieuwing van ons kerkgebouw ons allemaal veel positieve energie zal geven, samen bouwen aan de toekomst van onze dorpskerk.

We hebben nog een 40 tal stoelen met biezenzitting tijdelijk opgeslagen, deze willen we gaan verkopen. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen met de Hans Tenkink, tel. 0521-592834.

Presentatie bouwplannen en restauratie Nicolaaskerk Dwingeloo.

Veel mensen vragen hoe het staat met de bouwplannen. Graag hadden we dit op een avond met alle kerkleden aan u willen voorleggen in de Nicolaaskerk. Ook overige inwoners van het dorp waren welkom geweest op een presentatieavond. Edoch, het coronavirus en de maatregelen die daar mee te maken hebben gaven ons geen mogelijkheid om dit te gaan organiseren. De bouwcommissie van de Nicolaaskerk wil toch graag de plannen met u delen.  Om u op de hoogte te brengen hebben we een digitale presentatie gemaakt. Onze architect zal u laten zien en vertellen hoe de restauratie, inrichting en verbouw van het kerkgebouw eruit gaat zien.

Vanaf 10 maart kunt u via www.Kerkdienstgemist.nl   de presentatie zien.

Ook op de website van de Stichting Sint Nicolaaskerk Dwingeloo www.sintnicolaaskerk.nl  kunt u dit filmpje gaan bekijken.

Binnenkort zal er ook in de media aandacht voor onze plannen komen.

De commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de kerkenraad, college van kerkrentmeesters en de Stichting Sint Nicolaaskerk. Leden van de bouwcommissie: Roelof Bolding, Jacomijn Coumou, Coby Janssens, Arie de Muij, Gert Jan van Muijen en George de Roo.