Nicolaaskerk Dwingeloo

 

 Onze nieuwe kerkelijk werker.

Onze sollicitatiecommissie is erg blij dat er nu zo’n goede kandidaat is gevonden, want de hele procedure heeft al met al veel langer geduurd dan we aanvankelijk voor ogen hadden.

Dat is een gevolg van het feit dat de kandidaat die uit onze eerste ronde als meest geschikte naar voren kwam zich op het laatste moment heeft teruggetrokken.

Toen we de hele selectieprocedure opnieuw moesten starten waren we bang dat er zich geen nieuwe kandidaten zouden melden, maar dat bleek geenszins het geval. We kregen een heel aantal nieuwe reacties. Met een drietal goede kandidaten zijn we het gesprek aangegaan. Eén van hen trok zich daarna terug, zeker niet omdat onze gemeenten of het beoogde diaconale project niet aantrekkelijk waren, maar om zuiver persoonlijke redenen.

Na intensieve gesprekken is onze keus unaniem op Lieke Versluis gevallen.

De bevestiging in het ambt van ouderling-kerkelijk werker vindt plaats op zondag 27 februari, maar ze zal haar werkzaamheden in onze beide gemeenten al beginnen per 1 februari. Afgesproken is dat haar werkdag de woensdag zal zijn, met als uitvalsbasis en plek om zich even terug te trekken de consistorie van de Pancratiuskerk.

We vertrouwen op en zijn overtuigd van een fijne samenwerking met haar. 

 

 

 

Even voorstellen......

Mijn naam is Lieke Versluis. Geboren in Driebergen, in de warme zomer van 1959, getogen in Helmond, ben ik na mijn middelbare school richting Leiden vertrokken, waar ik Pedagogiek studeerde. Deze studie heb ik aan de VU afgerond met als specialisatie onderwijs. Aan de VU leerde ik mijn huidige man kennen. Hij studeerde Theologie en ging de gemeente in. Ik kon geen baan vinden en besloot HBO Theologie te gaan doen. Al snel vertrokken we voor de toenmalige gereformeerde zending naar Chili, Zuid- Amerika. Daar hebben we 5 jaar gewoond en gewerkt. Ik werkte binnen het kerkelijk vormingswerk. Onze twee zonen zijn daar geboren, Gideon en Ruben. Bij terugkeer kwamen we in Balk, Gaasterland, terecht. Daar is onze dochter Marieke geboren. Ik heb er 8 jaar in het verzorgingshuis Talma Hiem gewerkt, als geestelijk verzorger.

Daarna zijn we via Eibergen, Bussum uiteindelijk in Oudemirdum terecht gekomen. Daar wonen we nu ruim 4 jaar met veel plezier. Van 2006 tot augustus 2019 was ik als kerkelijk werker verbonden aan de Protestantse Gemeente Gorssel/ Epse. Ook daar heb ik met veel genoegen gewerkt! Via Joure ben ik in februari 2021 in Protestantse Gemeente Balk terecht gekomen. Daar werk ik nu, twee dagen in de week. Een fijne plek.

Van jongs af aan vind ik het heerlijk om te luisteren naar wat andere mensen te vertellen hebben. Hun verhaal, een verhaal binnen een grotere familiegeschiedenis, van zien en gezien worden, vreugde en verdriet, recht en onrecht, geven en ontvangen, ik kan er geen genoeg van krijgen. En dan de uitdaging om die verhalen te verbinden met Bijbelverhalen, het verhaal van God en mensen, dat maakt mijn werk mooi.

Ik houd erg van sporten. Hardlopen doe ik graag, maar ook de fiets is een heerlijk vervoermiddel. Wat betreft lezen, mijn voorkeur ligt bij psychologische romans, als mede de psychologische lezing van de Bijbel. Ik ben ook opgeleid als begeleidster op het gebied van familierelaties.

Nu dus een start als kerkelijk werker in een onbekend gebied, met een bekende collega predikant. Ik zie er naar uit u en jou te ontmoeten!

Met een hartelijke groet,

Lieke Versluis

 

 Verbouw, nieuwbouw en restauratie Nicolaaskerk gaat beginnen.

Eindelijk na een lange periode van plannen maken, vergaderen van de bouwcommissie met architect Gerard Brouwer van bureau voor architectuur en restauratie Kijlstra-Brouwer uit Beetsterzwaag, gaat de verbouwing van start. Andere belangrijke partijen zijn de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en gemeente Westerveld. Alles is in een stroomversnelling gekomen eind van dit jaar vlak voor de kerstdagen. Maandag 10 januari is al door Mense Ruiters Orgelmakers begonnen om eerst het orgel stofdicht in te pakken. Tijdens de bouw mag er beslist geen stof in komen.

Met een aantal vrijwilligers zijn we inmiddels begonnen om de kerk te ontruimen, zodat de aannemer aan de slag kan. Alle banken moeten uit de kerk verwijderd worden, een deel gaat weer gebruikt worden in een andere opstelling. Ook zullen verschillende panelen worden gebruikt in de nieuwe aanbouw. Een bouwbord met namen van alle betrokkenen, en niet onbelangrijk, de bijdrage van verschillende fondsen, zal binnenkort geplaatst worden.

Wij hopen dat het werk aan de vernieuwing van ons kerkgebouw ons allemaal veel positieve energie zal geven, samen bouwen aan de toekomst van onze dorpskerk. 

We hebben nog een 40 tal stoelen met biezenzitting tijdelijk opgeslagen, deze willen we gaan verkopen. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen met de Hans Tenkink, tel. 0521-592834.

 

 Presentatie bouwplannen en restauratie Nicolaaskerk Dwingeloo.

Veel mensen vragen hoe het staat met de bouwplannen. Graag hadden we dit op een avond met alle kerkleden aan u willen voorleggen in de Nicolaaskerk. Ook overige inwoners van het dorp waren welkom geweest op een presentatieavond. Edoch, het coronavirus en de maatregelen die daar mee te maken hebben gaven ons geen mogelijkheid om dit te gaan organiseren. De bouwcommissie van de Nicolaaskerk wil toch graag de plannen met u delen.  Om u op de hoogte te brengen hebben we een digitale presentatie gemaakt. Onze architect zal u laten zien en vertellen hoe de restauratie, inrichting en verbouw van het kerkgebouw eruit gaat zien.

Vanaf 10 maart kunt u via www.Kerkdienstgemist.nl   de presentatie zien.

Ook op de website van de Stichting Sint Nicolaaskerk Dwingeloo www.sintnicolaaskerk.nl  kunt u dit filmpje gaan bekijken. 

Voor reacties en vragen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnenkort zal er ook in de media aandacht voor onze plannen komen. 

De commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de kerkenraad, college van kerkrentmeesters en de Stichting Sint Nicolaaskerk. Leden van de bouwcommissie: Roelof Bolding, Jacomijn Coumou, Coby Janssens, Arie de Muij, Gert Jan van Muijen en George de Roo.