Picknick 3 oktober 2021

Het is al weer lang geleden dat we als kerkgemeente gezamenlijk gegeten hebben na een kerkdienst. Nu de regels m.b.t. corona flink versoepeld zijn heeft de kerkenraad het plan opgevat om weer een picknick te houden na een dienst. Om verschillende redenen is dat wat moeilijk te realiseren in september en daarom zal de picknick zijn op zondag 3 oktober in Diever, na het morgengebed. Begin oktober is het vaak nog heel goed weer en als dat het geval is gaan we naar de Witte Bergen, zoals we dat vaker hebben gedaan. Is het weer wat minder dan houden we het in de kerk, wellicht met de mogelijkheid om toch ook nog even buiten te zijn op het plein  voor de kerk.

Voor koffie en thee zal gezorgd worden vanuit de kerk.

Aan de deelnemers wordt gevraagd zelf te zorgen voor het eten, in welke vorm dan ook. Laat uw fantasie werken. Daarnaast moet iedereen zelf zorgen voor ander drinken, glas of beker, bord en bestek en een eigen stoel. We zullen ons graag laten verrassen door wat iedereen meeneemt en zijn er zeker van dat het weer een gezellig samenzijn zal worden.

Opgeven mag, hoeft niet perse.

Graag zien we u na de dienst op 3 oktober!

De organisatoren: Jacomijn Coumou, Ina Grit en Greet Oosterveld

.

Helende stilte

De werkgroep Bezinning en Inspiratie organiseert vanaf september elke maand een meditatiebijeenkomst in de Nicolaaskerk te Dwingeloo.

Vanuit de drukte van de dag komen we tot rust. Afgewisseld en ondersteund met muziek en korte teksten komen we tot innerlijke rust. Dan kan het gebeuren dat onze aandacht opengaat naar iets dat ons aanraakt, ontroert en te denken geeft.

Iedereen die behoefte heeft aan stilte – of een poosje stil wil zijn in het koor van onze mooie kerk – is van harte welkom.

We beginnen om 19.30 uur en het duurt ongeveer een uur.

De geplande bijeenkomsten zijn: 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december en 12 januari 2022.

Na afloop is het mogelijk even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De werkgroep Bezinning en Inspiratie