Nicolaaskerk Dwingeloo

Activiteiten

 KOFFIE IN DE KERK.

Nu de beperkingen in verband met covid achter ons lijken te liggen willen we de onderlinge band en het omzien naar elkaar binnen onze beide dorpen proberen te versterken.

We gaan daar met kleine stapjes mee beginnen en proberen er op die manier achter te komen waar behoefte aan blijkt te zijn.

We starten in Diever vanaf maart met het organiseren van een koffieochtend in de Pancratiuskerk.

Op elke eerste en derde woensdag van de maand drinken we samen koffie in het koor van de kerk, heel informeel en op onze kosten. Vanaf 10 uur tot rond half 12 staat de koffie klaar. U kunt binnenlopen voor een praatje of misschien een luisterend oor, u kunt kennismaken met onze nieuwe kerkelijk werker Lieke Versluis en u kunt gerust ook samen met uw buurman of buurvrouw komen, ook al zijn zij geen lid van onze kerk. Onze bedoeling is juist om als kerk in het dorp ook kerk te zijn voor het dorp.

 Ook in Dwingeloo willen we iets dergelijks gaan opzetten, maar zoals u begrijpt heeft dat even wat meer voeten in de aarde omdat de Nicolaaskerk dit jaar verbouwd wordt.

Natuurlijk is iedereen vanuit Dwingeloo ook van harte welkom in Diever, maar het is toch wel de bedoeling dat er ook in Dwingeloo iets van de grond komt.

We willen daarvoor in overleg met Over Entinghe en houden u via het kerkblad en de website op de hoogte als er concrete voorstellen zijn.

 

Meditatie

  

De eerstvolgende meditatiebijeenkomst is op woensdag 8 juni in het koor van de Pancratiuskerk in Diever. We beginnen om 19.30 uur en het duurt ongeveer een uur. Na afloop is het mogelijk even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij nodigen u van harte uit. Graag opgeven bij Immy Zuidema, tel. 0521-590089 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Jacomijn Coumou tel. 0521-593919 

 

Stiltewandeling

 

In Nederland is veel lawaai. We leven met veel mensen op een relatief klein oppervlak. Gelukkig zijn er veel plekken in ons land waar je rust en stilte kunt ervaren. Drenthe is een van de provincies waar dat bij uitstek voor geldt. Veel Nederlanders ontdekken dit als zij binnen eigen land op vakantie gaan. Is er ook dan nog stilte en rust te vinden? Dat gaan we ontdekken en meemaken.
Op woensdagavond 1 juni om 19.00 uur organiseert de werkgroep Bezinning & Inspiratie van de hervormde gemeenten Diever en Dwingeloo een stiltewandeling. Deze begint en eindigt bij de ingang van het Shakespeare theater in Diever. We zullen een mooie route wandelen in de natuur, eerst alleen, daarna in tweetallen, waarbij een enkele gedachte, een vraag of een opdracht ons zal begeleiden. De duur van de wandeling is ongeveer 45 minuten. We wandelen in een rustig tempo, met aandacht en in verbondenheid met de natuur om ons heen. Na de wandeling drinken we een kopje koffie of thee In Villa BlauwHemel tegenover het Shakespeare theater.
Bent u nieuwsgierig geworden of al direct enthousiast om mee te doen? Dan kunt u zich opgeven bij Immy Zuidema: tel. 0521-590089 en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of Daan Bargerbos tel. 0521-769070 en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Datum en tijd: woensdagavond 1 juni om 19.00 uur
Plaats vertrek: Ingang Shakespeare theater Diever, Hezenes 3, Diever
Graag een klein flesje water meenemen.

U kunt de auto of fiets parkeren op de parkeerplaats.

 

 

 

 

 

 =====================================================================================================================================

 

 

 Wekelijkse bijbellezing

Elke zondag horen we gedeeltes uit de Bijbel. Ik volg doorgaans de lezingen die worden aangereikt via het leesrooster dat door de oecumenische Raad van Kerken is samengesteld.
Ter voorbereiding op die lezingen wil ik samen met u en met jou deze teksten lezen. Ik neem telkens een werkvertaling mee en iedereen mag haar of zijn eigen bijbel meenemen. We praten dan een uurtje met elkaar over deze teksten, zodat we wat meer vertrouwd raken met wat we horen. Iedereen kan meedoen, of je nu in Diever of in Dwingeloo woont, of je nu veel of weinig weet van bijbelteksten.
De bijeenkomsten zijn op de dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur in de consistorie van de Pancratiuskerk. Inloop vanaf 14.45 uur.
Aanmelden kan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ds. Daan Bargerbos

 

 Kanselbijbel Nicolaaskerk Op de kansel in de Nicolaaskerk ligt een prachtige Statenbijbel uit 1637 en gedrukt in 1649. Dit kostbare boek heeft een geschiedenis. Toen ds. C. van Schaick op 14 januari 1838 intrede deed in de kerk van Dwingeloo nam hij uit zijn ouderlijk huis zijn Statenbijbel mee. Bij zijn afscheid op 1 februari 1852 liet hij deze bijbel na aan onze kerk. Na jarenlang gebruik als kanselbijbel en later als onderlegger voor de nieuwe Bijbelvertalingen is er nu dringend restauratie nodig. Dit specialistische werk bij een ervaren boekrestaurateur kost ons geld, maar gezien het verhaal van dit boek hebben wij dat er graag voor over. Het moment is nu passend om dit te laten doen, als straks de kerk na de verbouwing weer in gebruik genomen wordt kan de bijbel een mooie plaats krijgen. Wij stellen het op prijs als u ons wilt helpen met een financiële bijdrage voor dit restauratie werk. U kunt een donatie overmaken op bankrekening: NL77RABO03155500190 o.v.v. restauratie kanselbijbel. Voor de geïnteresseerden is het verhaal over deze bijbel te lezen in het boek “Fragmenten uit de geschiedenis van Dwingelo.” door Reinder Smit.