Nicolaaskerk Dwingeloo

"Sailing Kids"

Nieuw diaconaal project "Sailing Kids"

Afgelopen twee jaar hebben de drie diaconieën gecollecteerd voor het project "Samen voor Gambia". De komende twee jaar is gekozen voor "Sailing Kids".

Deze organisatie verzorgt zeilvakanties voor ernstig- of chronisch zieke kinderen en hun naaste familie. Er zijn gezinstochten voor kinderen van 0 t/m 18 jaar samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Jongerentochten voor de leeftijd van 18 t/m 25 jaar, die samen met goede vriend/vriendin mogen meevaren. Er gaat deskundige hulp mee zoals een verpleegkundige (of arts), activiteitenbegeleider en een kok. Deze tochten varen op het IJsselmeer en Markemeer.

 

Stichting Krusada

Zo nu en dan willen wij u graag wat meer informatie geven over een project of goed doel dat door onze diaconie gesteund wordt. Deze keer is dat het Exodushuis bij Krusada.

Stichting Krusada die op Bonaire hulp biedt aan (ex)gedetineerden en (ex) verslaafden, werkt samen met Exodus Nederland ( http://www.exodus.nl) aan de bouw van vier huisjes voor ex-gedetineerden op Bonaire. Doel van de huizen is jongeren te begeleiden op een nieuwe levensweg zonder criminaliteit. Simpeler kan het niet worden gezegd, maar het is een grote opgave. Bonaire is een paradijselijk eiland met veel zon. Voor veel jongeren is het leven echter verre van zonnig. Zij verkeren van jongs af aan in achterstand en zonder hulp van anderen zal het met hun leven nooit wat worden. Velen zitten in criminaliteit en gaan gevangenis in gevangenis uit . Ook als ze hun leven willen veranderen is er geen perspectief voor ze. Dat willen Krusada en Exodus Nederland veranderen.

Vorig jaar heeft onze diaconie kleine tinnen engeltjes gekocht bij deze stichting. Ze zijn gegoten bij een tingieterij uit Drenthe! De engeltjes zijn uitgedeeld aan alle kerkgangers die de Pinksterdienst in 2015 bijwoonden. Omdat er vraag kwam naar meer engeltjes hebben we nieuwe besteld, ze zijn te koop voor 2 euro via de diaconie. De opbrengst gaat naar Exodushuis bij Krusada. Vanaf zondag 27 november de eerste Adventzondag kunt u de kleine engeltjes kopen in de Nicolaaskerk.